Èxit al nostre 1r Duatló

**Resum extret de www.cerdanyola.info

Lluís Vila va baixar de l’hora (56:54) per guanyar el I Duatló de carretera de Cerdanyola. En l’apartat femení, la més ràpida va ser Anna Rovira (1:02:45). Entre els atletes locals, va tornar a destacar David Serra (57:50).

El Parc Tecnològic de Cerdanyola es va convertir per un matí en el punt neuràlgic del I Duatló de carretera de Cerdanyola. Calia arribar d’hora per trobar aparcament doncs el duatló va aplegar a 430 participants dels quals 394 van aconseguir acabar la prova.

El més ràpid de tots ells va ser Lluís Vila del CN Terrassa que amb un temps de 56:54 va aconseguir creuar la línia de meta el primer. Vilà va marcar un fort ritme en els primers 5km de cursa a peu formant un grup capdavanter amb Iván Lima (Igualada) i Alex Carreras (Picornell); molt a prop, només 10 segons per darrera, arribaven a la zona de transició Martín Drajer (CT RunnersWorld Tarragona), Rodrigo Torres (CN Prat-Triatló) i David San Martín.

David Serra trigava 16:03, arribant en vuitè lloc, però en la cursa en bicicleta no el va aconseguir superar ningú. L’altleta del Cerdanyola Club d’Hoquei, coneixedor del circuit, va saber dosificar-se i treure el màxim profit de la seva bicicleta. Serra va completar les tres voltes al circuit, o el que és el mateix els 20km de la cursa en bicicleta, en 32:50. El cerdanyolenc arribava a la darrera transició al capdavant amb Drajer, Torres i Vila; només hi havia 7 segons entre els quatre duatletes.

Llavors, tornaven a aparcar la seva bici per calçar-se les sabatilles de córrer per superar la darrera prova. En ella, Vila va pràcticament volar completant els 2,5km en només 7:57. Martín Drajer aconseguia fer-se amb la segona posició creuant la meta 9 segons per darrera de l’egarenc (57:03). La tercera posició va ser per Rodrigo Torres (57:18). David Serra va entrar, finalment, en el sisè lloc de la general amb un temps global de 57:50.

Entre les duatletes, Anna Rovira va ser la primera amb un temps d’1:02:45. Ja des del primer moment, la integrant del Team Calella Triathlon va destacar entre les participants i poc a poc anava augmentant la seva diferència fins arribar a la meta amb quatre minuts d’avantatge respecte la segona classificada, que va ser Montserrat Cinca (1:06:43) del CN Reus Ploms. La tercera en creuar la meta va ser Montse Aranda (1:08:59) del Triatló Bcn. En l’apartat local, Belén Hidalgo va ser la millor amb un temps de 1:10:24 i aconseguint la cinquena posició.

En la classificació per equips va guanyar el CN Prat-Triatló en masculí i el Triatló Bcn-Triforfun en femení. El Cerdanyola CH va assolir la sisena plaça per equips sumant el temps dels seus tres millors atletes: David Serra, Guillem Rojas i Daniel Campos.

A mida que els duatletes creuaven la meta, quedava aparcada la rivalitat esportiva i regnava el bon ambient. Era el moment de recollir els obsequis, d’agafar forces amb la coca i xocolata, de fer-se un massatge en l’espai habilitat i de visitar els diferent estands instal·lats a la carpa del Parc Tecnològic.

El duatló va acabar amb el lliurament de premis als tres millors duatletes masculins, a les tres millors femenines, als participants locals més destacats i als tres millors equips masculins i femenins.

Els premis van ser lliurats per diferents representants institucionals entre ells l'alcaldesa, Carme Carmona, el regidor d'esports, Félix Sánchez, la regidora de medi ambient, Laura Rodríguez, els regidors de Convergència i Unió, Alfons Escoda i Marc Costa, i el regidor d'Iniciativa per Catalunya, Marc Guillamón.